Вибираю клінкерну плитку для свого будинку в стилі модерну, і я в розгубленості з кольорами. Я читав, що світлі плитки для модерну краще підходять, але я боюся, що вони дуже швидко забруднюються. Хто вже робив подібні вибори — як у вас вийшло?
---------------------------------------- Умников много - умных мало.
Вибираю клінкерну плитку для свого будинку в стилі модерну, і я в розгубленості з кольорами. Я читав, що світлі плитки для модерну краще підходять, але я боюся, що вони дуже швидко забруднюються. Хто вже робив подібні вибори — як у вас вийшло?
Світлі кольори дійсно краще підкреслюють ліній модерну, особливо якщо у вас геометричні форми на фасаді. Але щодо забруднення — це правда лише наполовину. Все залежить від кліматичних умов вашого регіону. Якщо у вас часто іде дощ, світлі плитки дійсно потребують більше уваги. Альтернатива — обирати світлі відтінки з легким сіруватим підтоном, вони менше показують забруднення. Або комбінуйте: темний цоколь унизу, світлі плитки вище. Це й виглядає гарно, й практично.
Я робив фасад свого будинку в сучасному стилі, і почав світлими плитками, потім переробив. На досвіді можу сказати, що світлі плитки для модерну реально виглядають красиво, але моя родина постійно жартувала з приводу забруднення. Всі рекомендації стосовно вибору клінкеру під стиль я знайшов у цьому матеріалі: https://royalfasade.ua/iak-pidibraty-klinkernu-fasadnu-plytku-pid-arkhitekturnyj-styl-vashoho-budynku/. Там детально розбирається, які кольори краще для якого стилю, і я дійсно усвідомив, що теплий сірий або світлий беж — компроміс між модерном і практичністю.