Шукаю поради щодо освітлення кухні. Площа 12 кв.м, є робоча зона та обідня. Хочу встановити стельові світильники, але не знаю, як правильно розподілити світло. Які варіанти будуть найкращими?
---------------------------------------- Торты, маффины, свадебные караваи на заказ
На кухні важливо мати різні типи освітлення. Для робочої зони обов'язково потрібно яскраве функціональне світло - точкові світильники над стільницею. Для обідньої зони можна використати м'якше освітлення - підвісні світильники або світлодіодні панелі. Загальне освітлення краще зробити за допомогою кількох вбудованих світильників рівномірно по всій стелі.
У мене подібна кухня і я вирішив це питання комплексно. Встановив 6 точкових світильників по всій стелі для загального освітлення, над робочою поверхнею додав спеціальні LED стрічки під шафками, а над обіднім столом повісив стильний підвісний світильник. Така схема дає можливість регулювати освітлення залежно від потреб. Всі світильники купував тут стельові світильники - якість відмінна, а консультанти допомогли з вибором.